شیعهپژوهی در غرب گرچه از اواخر سده نوزدهم و در اوایل سده بیستم میلادی موضوع تحقیق قرار گرفت، پس از تحولات در جهان اسلام و آشنایی با ظرفیت تشیع بهویژه پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، گسترش بسیار یافت. در اولین رویارویی غربیان با تشیع در نبردهای صلیبی، فاطمیان و اسماعیلیان همچون نمایندگان اسلامشیعی معرفی شدند و غربیان تا حد بسیاری، تحت تأثیر فضاهای رسمی جهان اسلام، تشیع را مکتبی بدعتآمیز قلمداد کردند. پرسش این است که مطالعات شیعی در غرب چه روندی داشت؟ در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی، سیر تطور آشنایی غربیان با تشیع و پژوهشهای ایشان در این باره بررسی خواهد شد. به هر حال با وجود رشد تدریجی مطالعات در این باب، هنوز آثار موجود درباره شیعه امامیه بسیار اندک است.
بارانی, محمدرضا, میرزایی مهرآبادی, زینب. (1398). واکاوی انتقادی روند شیعهپژوهی در غرب از جنگهای صلیبی تاکنون. پژوهشنامه تاریخ تشیع, 3(3), 1-17.
MLA
محمدرضا بارانی; زینب میرزایی مهرآبادی. "واکاوی انتقادی روند شیعهپژوهی در غرب از جنگهای صلیبی تاکنون". پژوهشنامه تاریخ تشیع, 3, 3, 1398, 1-17.
HARVARD
بارانی, محمدرضا, میرزایی مهرآبادی, زینب. (1398). 'واکاوی انتقادی روند شیعهپژوهی در غرب از جنگهای صلیبی تاکنون', پژوهشنامه تاریخ تشیع, 3(3), pp. 1-17.
VANCOUVER
بارانی, محمدرضا, میرزایی مهرآبادی, زینب. واکاوی انتقادی روند شیعهپژوهی در غرب از جنگهای صلیبی تاکنون. پژوهشنامه تاریخ تشیع, 1398; 3(3): 1-17.